Upside Down Amsterdam

The Upside Down Amsterdam  is de grootste instagram-experience in Europa met 1.500m2 en 25 kamers en decors. Trapped in Suburbia nam het conceptontwikkeling, ruimtelijk ontwerp en het ervaringsontwerp van zowel de experience als het restaurant voor hun rekening. Voor ons een uitdagende en interessante opdracht waarbij wij met name waardevolle kennis en ervaring hebben opgedaan over een moeilijk bereikbare jongere doelgroep.

The Upside Down Amsterdam wilt bezoekers inspireren om te creëren. Je kunt je uitleven met het maken van foto’s en video’s in onze kamers en decors, je kunt alles aanraken en helemaal los gaan. The Upside Down Amsterdam vertelt op een toegankelijke manier over de typisch hedendaagse Nederlandse cultuur. Weg met de molens, klompen en tulpen! Ze laten je het nieuwe Nederland zien: alles waar ze bij The Upside Down trots op zijn, zoals diversiteit, de geweldige dance scene, of onze abnormale voorkeur voor chocolade en snoep.

Driiip

De drie cirkels in het logo van Driiip vertegenwoordigen de drie basis elementen in druppelirrigatie – water, het leven en de aarde. Druppelirrigatie is een uiterst nauwkeurige en zuinige manier van irrigatie die langzaam waterdruppels afgeeft die vervolgens direct opgenomen worden door de plant.

Deze drie elementen keren terug in de gehele identiteit o.a. in grafische illustraties van het proces en in de fotografie van de planten.

 

Trapped in Suburbia award

Bronze | Hiii Brand Awards

Onderweg – Met de fotograaf op reis

Hoe kan je fotografie ervaren op verschillende manieren? Onderweg is de eerste in een reeks waarin het Nationaal Archief werk laat zien uit hun immens groot archief van 14 miljoen foto’s. De historische selectie toont is hoe belangrijk reizen is in de ontwikkeling van de fotografie.

Onderweg is de eerste tentoonstelling uit een reeks, daarvoor hebben we een modulair systeem ontwikkeld dat gemakkelijk kan worden gedemonteerd en opgebouwd in verschillende vormen. Daarnaast hebben we een nieuw èn veilig ophangsysteem ontworpen waardoor het ophangen 80% sneller is zonder beschadiging aan de wanden.

Additional photos by Anne Reitsma

Weer Toekomst!

De reizende tentoonstelling ‘Weer toekomst’ is een verhaal over vluchtelingenintegratie in Nederland, verteld aan de hand van foto’s van fotograaf des vaderlands Ahmet Polat.

Polat volgde een aantal studenten van UAF, Stichting voor Vluchteling-Studenten, die hoogopgeleide vluchtelingen in Nederland steunt. Zijn foto’s en de bijbehorende verhalen tonen het integratieproces van de studenten en documenteren hun nieuwe toekomst in Nederland.

De tentoonstelling zal op verschillende lokaties in Nederland te zien zijn, waaronder musea en universiteiten. De vormgeving is gebaseerd op een aantal opstellingen die aangepast kunnen worden aan de verschillende lokaties. Op panelen bevinden zich foto’s, geschreven teksten en opgenomen interviews van de vluchtelingen.

Speciaal voor de eerste lokatie, Museum Hilversum, werd een installatie met 100 kalenders gemaakt om weer te geven hoe lang elke student in Nederland is. Bezoekers konden een vel van iedere kalender scheuren en zo een complete set beelden verzamelen om mee naar huis te nemen en in hun eigen omgeving een variant op de tentoonstelling mee te maken.

De naam Weer Toekomst werpt een positief licht op de nieuwe situatie van deze mensen, vooral als ‘de toekomst’ een onzekerheid voor vluchtelingen blijft.